OPĆE ODREDBE

Internetske stranice www.mayani.hr (u daljnjem tekstu Internetske stranice) vlasništvo su trgovačkog društva VM2 d.o.o. VM2 d.o.o. omogućuje korištenje sadržaja i usluga na ovoj internetskoj stranici koji su regulirani ovim Uvjetima kupnje.

Uvjetima kupnje propisni su uvjeti i pravila za korisnike ove internetske stranice.

Korisnici korištenjem ove internetske stranice iskazuju slaganje s Uvjetima kupnje.

Korisnici pristaju na korištenje internetske stranice u skladu s Uvjetima kupnje.

Ove internetske stranice mogu biti nedostupne zbog održavanja ili nepredviđenih okolnosti koje su izvan kontrole trgovačkog društva VM2 d.o.o. Nedostupnost ćemo nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

Svi materijali objavljeni na ovim internetskim stranicama su intelektualno vlasništvo trgovačkog društva VM2 d.o.o. i mogu se koristiti isključivo uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu.

Korisnici svoja pitanja i komentare mogu poslati poštom ili emailom. VM2 d.o.o. poslat će pisani odgovor poštom ili e-mailom u zakonskom roku.

OSNOVNI POJMOVI

Kupac je fizička ili pravna osoba koja ispuni narudžbu najmanje jednog proizvoda i plati naručeni proizvod posredstvom ove internetske stranice.

Pravna osoba se smatra kupcem ako su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi. Fizička osoba se smatra kupcem ako su u podacima o kupcu upisani podaci o fizičkoj osobi.

POSLOVNA SPOSOBNOST

Osoba koja popunjava narudžbu mora biti starija od 18 godina (poslovna sposobnost) kako bi ona bila valjana.

OSOBNI PODACI

Kupac je odgovoran za točnost i potpunost unesenih podataka kod korištenja ove internetske stranice.

VM2 d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih Uvjeta kupnje. Uvjete kupnje može promijeniti bez prethodne najave i obvezuje se obavijestiti sve registrirane korisnike putem e-mail adresa koje upisali prilikom registracije.

Sve eventualne promjene primijenit će se na korištenje ovih internetskih stranica.

CIJENA

VM2 d.o.o. obvezuje se jasno, vidljivo i čitljivo istaknuti iznos maloprodajne cijene sukladno članku 7. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14, 110/15, 14/19). Sve cijene izražene su u hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn), s PDV-om. Troškovi plaćanja, dostave i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

VM2 d.o.o. će sukladno svojim odlukama stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju po cijeni koja je niža od cijene tih proizvoda u redovnoj prodaji. VM2 d.o.o. se obvezuje jasno, vidljivo i čitljivo označiti i navesti duljinu trajanja akcijske prodaje.

Nakon isteka roka akcijske prodaje, trgovačko društvo VM2 d.o.o. neće primati narudžbe po uvjetima koji su se odnosili na akcijsku prodaju.

Cijene svih proizvoda su informativne i podložne promjeni bez prethodne najave.

PODATCI O PROIZVODIMA

Podatci o proizvodima na ovoj internetskoj stranici napravljeni su prema bazi podataka trgovačkog društva VM2 d.o.o..

Fotografije proizvoda su simbolične i informativnog karaktera. Fotografije ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. VM2 d.o.o. posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji, ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti. Ovo se odnosi na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih kupac vidi na uređaju i dr.. U slučaju nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

Podaci o proizvodima prikazani na ovim internetskim stranicama podložni su kvarovima i nepravilnostima u radu stranica, greškama u pisanju i dr. VM2 d.o.o. zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor u slučaju očitih pogrešaka ili nepravilnosti podataka o proizvodima.

RASPOLOŽIVOST PROIZVODA

Samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi na skladištu mogu biti naručeni.

Moguće je da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude jednaka stvarnoj raspoloživosti u slučaju istovremene narudžbe više korisnika na ovoj internetskoj stranici.

Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ, kupac će biti obaviješten o neraspoloživosti, roku dobavljivosti i mogućnostima raspoloživih zamjenskih proizvoda.

NAČIN KUPNJE

Pored svakog proizvoda su ispisani detalji – ime proizvoda, kratak opis, cijena, količina.

Klikom na gumb “Dodaj u košaricu” artikl se dodaje u „Košaricu”.

Cijene istaknute na stranicama pored pojedinog proizvoda izražene su s uračunatim PDV-om. Ispod košarice je naznačena cijena dostave.

Pristupom „Košarici” kupac ima uvid u odabrane proizvode, njihovu količinu i cijenu.

Proizvod uvršten u „Košaricu” kupuje se klikom na gumb „ZAVRŠI KUPOVINU”.

Prilikom kupnje kupac pristupa u obrazac narudžbe u kojem je dužan upisati osobne podatke.

Nakon primitka svih obveznih podataka iz narudžbe, na ekranu će biti istaknuta obavijest da je narudžba kupca zaprimljena, a kupac će na naznačenu e-mail adresu dobiti obavijest o primitku narudžbe.

TRENUTAK SKLAPANJA UGOVORA

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem izbornika i popunjavanjem podataka na internetskoj stranici.

Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe na internetskim stranicama.

Narudžba se smatra zaprimljenom u trenutku kada putem internetskih stranica narudžba pristigne elektroničkim ili telefonskim putem.

U trenutku kada je narudžba zaprimljena, VM2 d.o.o. će elektronskim putem obavijestiti kupca da je proizvod uspješno naručen.

Ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada VM2 d.o.o. primi potvrdu o uplati.

Ukoliko je proizvod naručen, a kao način plaćanja je odabrano internet bankarstvo ili pouzeće, virman ili opća uplatnica, VM2 d.o.o. se obvezuje rezervirati proizvod na skladištu u trajanju od 3 radna dana, ne uključujući subotu. Nakon isteka 3 radna dana od primitka narudžbe, VM2 d.o.o. ne jamči za raspoloživost proizvoda.

PLAĆANJE

Podržani oblici plaćanja su:

  • Internet bankarstvo
  • Pouzeće
  • Kreditne ili debitne kartice

Izborom plaćanja putem kartica, klikom na izbornik «ZAVRŠI KUPOVINU» kupac se vodi na zaseban prozor u koji se unose svi traženi podaci. Izborom plaćanja putem Internet bankarstva ili pouzećem kupac po završetku narudžbe prima e-mailom s ponudom.

Nakon izvršene uplate, u slučaju da VM2 d.o.o. ne raspolaže naručenim proizvodom na skladištu, kupac će u primjerenom roku biti obaviješten, te će biti izvršen povrat uplaćenih novčanih sredstava. Kupac odgovara i snosi rizik za točnost i istinitost dostavljenih podataka.

Kod izbora modela plaćanja internet bankarstvom proizvod se dostavlja po primitku uplate. U slučaju da vašu uplatu ne zaprimimo unutar sljedeća 3 radna dana, smatrat ćemo da ste odustali od kupnje.

Račun za narudžbu dostavljamo u pošiljci zajedno s robom.

KUPONI I POPUSTI

VM2 d.o.o. povremeno daruje kupone za posebne promocije, pogodnosti i sniženja.

Kuponi mogu biti ograničeni trajanjem i brojem korištenja. Također popusti mogu biti primijenjeni samo na jedan proizvod, na ograničen izbor proizvoda ili akciju. Sva pravila popusta bit će jasno naznačena prilikom darivanja kupona.

DOSTAVA

Proizvode je moguće naručiti za dostavu na području Republike Hrvatske, prema uvjetima koji vrijede za svako područje dostave. Dostava na području Republike Hrvatske obavlja se putem dostavne službe koju bira VM2 d.o.o..

U cijenu dostave uključeno je pakiranje proizvoda.

U cijenu proizvoda nije uključena dostava, osim ukoliko nije drukčije naznačeno.

CIJENA DOSTAVE

Cijena dostave iznosi:

  • 35,00 kuna za vrijednost narudžbe do 199,00 kuna
  • BESPLATNA za sve narudžbe iznad 199,00 kuna

Dostava se obavlja sukladno uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje stvari kupcu. Do predaje stvari kupcu rizik zbog slučajne propasti stvari ili oštećenja snosi prodavatelj, dok u trenutku predaje rizik prelazi na kupca.

ROKOVI DOSTAVE

Maksimalno vrijeme dostave je 3 do 5 radnih dana, od trenutka zaprimljene narudžbe ili uplate, prema izabranom modelu plaćanja. Dostava na otoke se vrši sukladno rasporedu dostavne službe, te može trajati duže od gore navedenog.

U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti, zadržavamo pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos u visini troškova dostave i ostalih manipulativnih troškova.

MATERIJALNI NEDOSTACI PROIZVODA

VM2 d.o.o. odgovara za materijalne nedostatke proizvoda koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske posebice Zakonu o obveznim odnosima.

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se zaštite od oštećenja uobičajenom manipulacijom u transportu, odnosno dostavi.

U slučaju da je pošiljka oštećena prilikom dostave, a takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke, preporučujemo da kupac odbije primitak iste, jer postoji mogućnost da je proizvod unutar takvog pakiranja oštećen.

Odbijanjem primitka, dostavna služba će ispuniti Zapisnik o oštećenju i pošiljku vratiti, uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.

Ako proizvod ima bilo kakav nedostatak kojeg kupac utvrdi po otvaranju proizvoda, kupac koji je pravodobno i uredno obavijestio prodavatelja o nedostatku ima prava zajamčena Zakonom o obveznim odnosima.

PISANI PRIGOVORI

U slučaju da je kupac iz bilo kojeg razloga nezadovoljan može uputiti pisani prigovor e-mailom na: [email protected] ili poštom na adresu: VM2 d.o.o., Rudeška cesta 14, 10000 Zagreb.

VM2 d.o.o. će potvrditi primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja te odgovoriti u roku određenom Zakonom o zaštiti potrošača.

PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Kupac može jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora:

  • ako je predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave
  • ako je predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima,
  • ako je predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe.

Za ostvarivanje prava na jednostrani raskid ovog ugovora, kupac mora obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona i/ili adresu elektroničke pošte.

Online obrazac za jednostrani raskid ugovora kupac može ispuniti i poslati elektronički. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Rok za jednostrani raskid ugovora od 14 dana počinje od dana kad je kupcu roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.

Ako kupac jednostrano raskine ovaj ugovor, VM2 d.o.o. obvezuje se izvršiti povrat novca uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada VM2 d.o.o. primi povrat proizvoda ili nakon što je dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je izvršena uplata. U slučaju da kupac pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove na povrat.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora preuzmite OVDJE.

PRIMJENA UVJETA KUPNJE

Korištenjem usluga VM2 d.o.o. internetske trgovine prihvaćate ove Uvjete kupnje.

Ako se ne slažete s ovim uvjetima, ne koristite ove stranice niti nemojte putem njih naručivati proizvode.

Ove internetske stranice sadrži informacije o proizvodima i uslugama VM2 d.o.o., te služe kao elektroničko prodajno mjesto – internetska trgovina.

VM2 d.o.o. ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ovih internetskih stranica, te korištenjem informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene

U trenutku isporuke robe, prodavatelj će dostaviti kupcu potvrdu o sklopljenom ugovoru na trajnom mediju. Potvrda će uključivati sve obavijesti iz članka 57. stavka 1. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14, 110/15, 14/19).

ZAVRŠNE ODREDBE

Prihvaćanjem ovih Uvjeta kupnje kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio Ugovora.

Obavještavamo Vas da svaki spor rješavamo mirnim putem – sporazumno, kao i o Vašem pravu da koristite mehanizme izvansudskog rješavanja potrošačkih sporova pravom pokretanja postupka izvansudskog rješavanja spora podnošenjem prijave Sudu časti Hrvatske gospodarske Komore, i/ili podnošenjem prijedloga za mirenje Centru za mirenje pri Hrvatskoj gospodarskoj Komori.

Sjedište tvrtke VM2 d.o.o. je u Zagrebu, u Republici Hrvatskoj. Pravni sporovi koji mogu nastati, kao posljedica korištenja ovih Internetskih stranica (osim ako posebnim ugovorom nije drugačije navedeno) u nadležnosti su suda u Zagrebu, i rješavaju se u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Korištenjem ovih Internetskih stranica Krajnji korisnik pristaje da je bilo koji spor ili zahtjev, proizašao iz, ili koji je u vezi s ovim Uvjetima, ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti suda u Zagrebu.

U slučaju potrebe podnošenja pritužbi te rješavanja potrošačkih sporova online možete se koristiti Platformom za online rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS). Navedenoj platformi kao i svim potrebnim informacijama možete pristupiti putem linka

https://ec.europa.eu/odr

Add to cart